Nieuws

Heeft u vragen
Bel ons (0523) 25 14 08

Schoolthema: Restaurant

3 juli 2025

30 juni mochten we binnen een straal van 10 kilometer bij 4 fantastische restaurants aanschuiven bij de Regenboog in Mariënberg.

Bij Bistro Slurp en Smak staat de etiquette hoog in het vaandel. Indien goed gekleed met stropdas en halsketting, mochten we naar binnen. Wel werd er gecheckt of we gereserveerd hadden. Vast vanwege de drukte in dit fantastische restaurant waar zelfs de achtergrondmuziek gemaakt is onder professionele begeleiding. Een heel team aan chefkoks stond in de open keuken, gespecialiseerd in voor- hoofd en nagerecht. Je kon zien dat de obers een goede opleiding hebben genoten door de dekking van de tafel en de bediening. Het pepermuntje aan het eind deed maakte dat we verfrist op stap konden naar het volgende restaurant.

De Mexicaanse keuken was gepositioneerd groep 7/8. De klanken van de sfeervolle Marriachimuziek en de gekleurde tafelschikking met romantische kaarsen maakte en een fijne ambiance van. De drie warme gerechten van hoge kwaliteit en het was moeilijk om te kiezen. Ze werden geserveerd door echte Mexicanen met snor en Sombrero. Buiten op de terras van dit restaurant kon men ook nog een zelfgemaakte piñata met snoepwaar kapotslaan. Dit zorgde voor grote hilariteit.

Van Mexico naar Italië. Waar de obers druk gebarend met Italiaanse woorden ons naar binnen proberen te loodsen. De 5 tafels met prachtige Italiaanse waaiers en bijpassende placemats zaten constant vol. Je moest bijna vechten voor een plekje aan de tafel. De grote keuze aan beleg voor op de pizza, en de daarbij schrijfvaardigheden van woorden als champignons, maakte dat het soms wat langer duurde. Maar door de gezellige drukte was het wachten op de pizza of heerlijke penne met verse saus zeker de moeite waard. Ook hier was duidelijk te zien dat er een opleiding was geweest bij de echte pizzabakker.

Met volle buiken en tevreden gezichten dan toch ook nog naar het Hollandse pannenkoekenrestaurant. Ware het niet dat je daar in de rij moest wachten voor een plekje om te eten. Dat hadden we nog niet eerder gezien. De sfeer zat er goed in, en omdat het nogal druk was werden de teams van koks en obers regelmatig vervangen door vers bloed om zo de kwaliteit van de bediening te blijven garanderen. Wat een prachtige opzet. De teams van de verschillende afdelingen hadden zelf het restaurant ontworpen en dat maakte dat de sfeer echt Hollands en pannenkoekerig aanvoelde. De bediening was erg enthousiast en at ook regelmatig zelf even mee aan tafel. Tevens kon men hier van de grond eten indien men dat wilde.

Al met al: een prachtige culinaire reis waarin we prachtige mensen hebben ontmoet: opa’s, oma’s, ooms, tantes, papa’s, mama’s, grote en kleine broers en zussen. Dit was voor herhaling vatbaar.

Als speciale geheimzinnige gastronomen, beoordelen we dit dan ook met een Michelinster.

Ga terug naar Nieuwsoverzicht