Nieuws

Heeft u vragen
Bel ons (0523) 25 14 08

Leerlingen van de Regenboog dragen bij aan een schoon en gezond Mariënberg

31 maart 2022

Op maandag 14 maart zijn alle leerlingen begonnen aan het thema ‘schoon & gezond’. Tijdens de opening van het thema keken de leerlingen naar een voorstelling waarbij een persoon zijn gezonde leefstijl totaal links liet liggen. Ook dacht de persoon niet goed na over het milieu. Juist in deze tijden komen een gezonde leefstijl, het milieu en het geven om een ander veel ter sprake. Vandaar dat er ook is gekozen voor dit thema. 

Mooi schoon Mariënberg                                                                                                                                                                                               

De leerlingen hebben in de afgelopen weken veel geleerd over een gezonde leefstijl en hun eigen lichaam. Ze hebben zelfs al een bootcamp gehad van de gymleerkracht en volgende week volgt dan ook de tweede bootcamp. Daarnaast hebben alle leerlingen van de Regenboog op 31 maart hun steentje bijgedragen aan een schoner Mariënberg. In samenwerking met de ROVA en de gemeente Hardenberg zijn de leerlingen met prikkers, handschoenen en afvalzakken op zoek gegaan naar afval in Mariënberg. Of de leerlingen ook daadwerkelijk veel afval hebben opgehaald? Nou en of!

Leerlingen op zoek naar afval

Aflsuiting met een klussenmiddag               

Het thema wordt op 12 april afgesloten met een klussenmiddag. De leerlingen komen bij de bewoners van Mariënberg langs om allerlei klussen uit te voeren. Denk hierbij aan het schoffelen van de tuin, lege flessen inleveren, ramen lappen, stoepen vegen enz. Er is ook gedacht aan de mensen buiten Mariënberg. Zij konden zich namelijk inschrijven voor een te gekke bootcamp, het ontdekken en proeven van gezonde hapjes en ze kunnen hun nagels te laten lakken. Deze activiteiten worden door de leerlingen zelf georganiseerd en vinden op 12 april plaats op het schoolplein van de Regenboog.

Ga terug naar Nieuwsoverzicht