Nieuws

Heeft u vragen
Bel ons (0523) 25 14 08

Leerlingen plaatsen zich voor de finale van Vakkanjers Junior

19 mei 2020

Leerlingen plaatsen zich voor de finale van Vakkanjers Junior

19-05-2020 om 08:08 Door de redactie (de Toren)
Leerlingen van de Regenboog uit Mariënberg hebben een ticket naar de landelijke finale van Vakkanjers Junior in de wacht gesleept tijdens de halve finales van Vakkanjers Junior. Met Vakkanjer Junior gaan leerlingen uit groep 7 en 8 aan de slag met een probleem van een echte opdrachtgever. Een educatief programma waarin leerlingen vanuit onderzoekend en ontwerpend leren een innovatieve oplossing bedenken voor een echt probleem.

De opdrachtgever was Ter Steege Bouw. De opdracht voor de leerlingen was duidelijk: bedenk een nieuwe manier om huizen te verwarmen/isoleren. De teams kwamen met allerlei verschillende ontwerpen. Het uiteindelijke team dat door is naar de landelijke finale heeft een ‘Natuurlijke’ verwarming ontworpen . De verwarming werkt op natuurlijke wijze en is innovatief omdat je geen gebruik maakt van gas, maar van natuurlijke stoffen. Leerkracht Léon Jurjens geeft aan erg trots te zijn op zijn leerlingen ‘Ook de leerlingen die niet door zijn naar de landelijke finale hadden prachtige ideeën’.

De finale
De teams met de beste ideeën plaatsen zich voor de finale: Vakkanjers LIVE op 10 en 11 juni. Dit zou een groot event in Omnisport te Apeldoorn zijn geweest als we niet in Corona-tijden zouden leven. In plaats daarvan worden alle deelnemende finalisten geïnterviewd en kunnen ze hun idee verder toelichten.

Over Vakkanjers
Vakkanjers is een programma van Jet-Net & TechNet en komt voort uit initiatief van technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Kijk voor meer info op www.vakkanjers.nl.

Ga terug naar Nieuwsoverzicht