Nieuws

Heeft u vragen
Bel ons (0523) 25 14 08

De Regenboog in het Jeugdjournaal

26 oktober 2022
Elke week even de Donald Duck lezen. En dat onder schooltijd. Leerlingen van groep 8 van basisschool De Regenboog in Mariënberg mogen dat. En vandaag nog ietsje langer, want het is zeventig jaar geleden dat het stripblad voor het eerst uitkwam in Nederland.
Voor de leerlingen is het geen straf. “Vind ik wel leuk, om te zien dat ie boos wordt. En dan komt zijn neef weer een keer langs en dan is die weer heel gelukkig en dan is Donald weer heel boos”, zegt een van de leerlingen tegen een verslaggever van het NOS Jeugdjournaal.

Karakter

Dom, sukkelig, heel grappig, beleeft veel avonturen en heeft altijd pech. De leerlingen van Groep 8 kost het weinig moeite om Donald Duck te typeren.
Donald Duck was voor het eerst te zien in een tekenfilm van Walt Disney. Dat was in 1934. Daarna waren zijn avonturen ook terug te lezen in het stripboek. “Misschien hebben mijn opa en oma ook wel het stripboek gelezen. En dat jij dan ook weer de Donald Duck leest, is best grappig eigenlijk.”

En de meester?

Meester Léon is zelf ook wel fan van de opvliegende eend. “De avonturen die hij beleeft zijn altijd erg grappig en daarnaast zijn de woordspelingen die er in staan ook erg leuk.”
Ga terug naar Nieuwsoverzicht